< terug Atlantis

Historie

Duikteam Atlantis Cuijk - Historie

Duikteam Atlantis is opgericht op 1 april 1989. En dat is geen grapje.
Een aantal leden van duikclub Titanic uit Gennep vertrok uit onvrede met de sfeer in die club. Niets mocht en alles moest. Daarom werd het motto van de nieuwe club ook: “Atlantis, waar alles mag maar niets moet" Thuisbasis werd De Kwel in Cuijk.

In de eerste jaren werd er veel gedoken op veel verschillende plaatsten. Volgens de leden van die tijd gebeurde dat niet altijd even voorzichtig. Er werden risico’s genomen die nu niet meer genomen zouden kunnen worden. De verhalen van de oudgedienden zijn uitermate smakelijk en heerlijk om te horen, maar soms ook wat angstaanjagend. De duiken aan de zuidkust van Engeland en aan de kust van Bretagne zijn legendarisch.

Na een aantal jaren werd de club steeds meer een duikclub en minder een vriendengroep. Naast het duiken werden er gezellige avonden en feestjes georganiseerd. Duiken raakte soms een beetje op de achtergrond.

Vanaf het begin van de nieuwe eeuw werden de feesten wat minder en het duiken weer wat centraler. Op zondagmorgen stonden er steeds een flink aantal duikers langs de waterkant, opgeroepen via het nieuwe medium: de email. Uiteraard was de koffie verplicht na de duik. Liefst met appelgebak.

In 2009 hebben wij het lidmaatschap opengesteld voor jeugdleden vanaf ongeveer 10 jaar. Momenteel is bijna een kwart van de leden jeugdlid.

In 2012 zijn we voor de trainingsavonden verhuisd van Cuijk naar Gennep. In Gennep konden we het zwembad twee uur achter elkaar huren, waardoor het veel makkelijker werd de trainingsavonden te organiseren.

De laatste twee jaar heeft de club een aantal oudgedienden als lid verloren, maar ook een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. De club heeft zich vernieuwd. Ons ledenaantal is de laatste jaren steeds toegenomen. In 2015 waren het er 45, in 2022 heeft Atlantis 66 leden.