< terug Atlantis

Over ons

Duikteam Atlantis Cuijk - Over ons Duikteam Atlantis Cuijk - Over ons

Atlantis is een van de twee duikverenigingen uit het Land van Cuijk. Voorop gesteld dient te worden dat de twee duikverenigingen geen concurrenten, maar vrienden zijn. Op de zondagmorgen komen we elkaar tegen aan de waterkant van ons “huisrif”, de Heeswijkse Kampen. Alle leden genieten evenzeer van het onderwater leven, of ze lid zijn van Atlantis of BDC. 

Duikteam Atlantis duikt niet alleen in het buitenwater, op de dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur hebben we de beschikking over het zwembad van Gennep. Het zwembad bevat zout water waardoor je geen vervelende prikkelende chloor-ogen krijgt.

We oefenen op de dinsdagavond de broodnodige skills, zorgen we voor opleidingen voor zowel volwassenen als jeugdleden. In het gebied van Nijmegen tot voorbij Venlo zijn we de enige duikvereniging die opleidingen voor jeugdleden vanaf 10 jaar verzorgt en waar kinderen vanaf 10 jaar ook lid kunnen worden. Daarnaast werken we aan onze conditie met pittige trainingen. 

Wanneer je bij onze duikvereniging een opleiding volgt, kun je met recht zeggen dat je ook echt kunt duiken. Vakantie-opleidingen in tropische oorden zijn leuk, maar je leert daar niet duiken.

Elke twee jaar maken we als vereniging een duikreis. De laatste keer hebben we nogal spectaculaire duiken gemaakt in Bretagne op het wrak van de Amoco Cadis. De ouderen kennen dit wrak ongetwijfeld.

Elke twee jaar maken we de bodem van de Maas schoon dij de loswal in Gennep. Duizenden kilo’s oud ijzer, soms een auto en af en toe een wapen worden er boven water gebracht.

Meer info?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vul ons contactformulier in of kom gewoon een keer kijken op dinsdagavond in het zwembad van Gennep.