< terug Jeugd

1 ster Jr Brevet

Duikteam Atlantis Cuijk - 1 ster Jr Brevet

De 1* Junior duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Junior Open Water Diver. Dit is een internationaal erkend brevet, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB 1* Junior duiker tijdens zijn/haar opleiding leert.

Brevetdoelstellingen
De 1* Junior duiker wordt opgeleid om zelfstandig met minimaal een meerderjarige 1* duiker te kunnen duiken tot een diepte van 10 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin hij/zij is opgeleid, mits hij/zij te allen tijde binnen de nultijden blijft, met een maximum van 1 duik per dag of 6 duiken per week. De minimale watertemperatuur op de maximale duikdiepte tijdens de duik bedraagt 14 graden Celsius.

Ingangsniveau
Om deel te nemen aan de opleiding tot 1* Junior duiker moet hij/zij:

  • lid zijn van de NOB;
  • minimaal 12 jaar zijn;
  • duikmedisch goedgekeurd zijn.

Duikervaring
Voordat het 1* Junior duikbrevet kan worden aangevraagd, moet hij/zij minimaal vijf oefenduiken in het buitenwater hebben gemaakt. De duiken die hij/zij maakt in het kader van de opleiding tellen hiervoor mee. Geldigheid Het 1* Junior duikbrevet kent een beperkte geldigheid tot uiterlijk het vijftiende levensjaar van een lid, dat wil zeggen dat een jeugdlid voordat hij/zij vijftien is zijn/haar jeugdbrevet moet omzetten in een regulier 1* duikbrevet. Doet hij/zij dat niet, dan vervalt het jeugdbrevet.

Vervolgopleiding
De 1* Junior duiker kan zich, na het bereiken van het 14e levensjaar, verder in de duiksport verdiepen door het volgen van een inschaling naar het 1* duikbrevet en het volgen van specialisaties.

Wil je graag je duikbrevet halen of meer informatie? Neem contact met ons op.