< terug Jeugd

Trimbrevet

Duikteam Atlantis Cuijk - Trimbrevet

De jeugd tot 14 jaar kan het Scubadoe programma volgen. Dankzij het ScubaDoe-programma kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, alvorens ze met de 1*-juniorduikopleiding of de openwater duikopleiding van de NOB kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren duiken met perslucht.

De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie ook in het zwembad plaatsvinden. Na het derde niveau gaat het kind één of meerdere buitenwaterduiken maken. Bij Atlantis ligt in ook in de lijn om dit te doen, maar is afhankelijk van een geschikte duiklocatie én de omstandigheden moeten optimaal zijn. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

Het derde niveau is het zogenaamde ‘Trim brevet’ niveau.

Het derde niveau is voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar. De theorie bestaat uit onderwerpen als het plannen van een duik, het gebruik van een alternatieve luchtvoorziening en wat te doen als je buddy hulp nodig heeft. In het zwembad worden de meeste oefeningen uit de eerste twee niveaus herhaald en wordt een aantal nieuwe oefeningen aangeleerd. In tegenstelling tot de eerste twee niveaus moeten de kinderen voor het Trimbrevet wél alle oefeningen beheersen. Als de niveaus 1 tot en met 3 doorlopen zijn, krijgen de kinderen namelijk vrijstelling voor alle zwembadlessen van de 1* juniorbrevet-duikopleiding indien ze de leeftijd van 12 jaar hebben. En zodra ze 14 jaar zijn, kunnen ze direct van start met de 1*-duikopleiding. Ze hoeven echter alleen de theorie- en buitenwaterlessen te volgen. Alle zwembadoefeningen uit de 1*-(junior)brevet duikopleiding zitten in de jeugdopleiding verwerkt.

Wil je graag je duikbrevet halen of meer informatie? Neem contact met ons op.